Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Poletna šola v naravi 2017


Tudi v letošnjem šolskem letu 2016/2017 Center IRIS v okviru nadstandardnega programa, organizira poletno šolo v naravi za učence od 1. do 5. razreda ter vrtčevske otroke od ponedeljka 12. junija 2017, do petka 16. junija 2017. V šolo v naravi so vabljeni tako učenci iz Centra IRIS, kot učenci inkluzivnih šol.
Letos bo letovanje potekalo v Izoli. Učenci bodo bivali v domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih v Izoli in sicer v dve ali tri posteljnih sobah s kopalnico. Strokovni delavci so nastanjeni v sosednjih sobah ali z otrokom, če potrebuje stalno pomoč. V bližini doma (oddaljenost 50 metrov) je prilagojena plaža z masažnim bazenom. Okvirni program šole v naravi je v prilogi.

Na letovanje vabimo slepe in slabovidne učence, ki obiskujejo redne osnovne šole in jih obravnava tiflopedagoška služba na terenu, še zlasti pa tiste, pri katerih je letovanje kot oblika razširjenega obsega dodatne strokovne pomoči-pouka specialnih znanj, načrtovana v individualiziranem programu.

Pri izbiri termina smo kolikor se je dalo upoštevali želje staršev in tako je termin Letne šole v  naravi v zadnjem tednu pouka, ko imajo otroci v šoli večinoma vse stvari urejene in zaključene ocene.

Polna cena letovanja je 200 EUR, vendar si Center IRIS prizadeva pridobiti donatorska sredstva, ki bi ceno letovanja še znižala. Plačilo  je možno na štiri obroke. Prvi obrok se plača ob prijavi (v maju), drugi v juniju, tretji v juliju in četrti v avgustu. Položnice, vam  bomo poslali po pošti na dom po prejeti  prijavi.

Za pomoč pri plačilu oz. subvencioniranje plačila, se prosimo obrnite na svoja medobčinska društva slepih in slabovidnih.

Cena vključuje prevoz, polni penzion z dopoldansko in popoldansko malico, organizacijo delavnic, ter stroške bivanja.

Za učence bodo skrbeli učitelji Centra IRIS. Vodja šole v naravi je učitelj športa v Centru Gašper Tanšek.

Dodatne informacije na: 01 2442 758

V kolikor se bo vaš otrok udeležil letne šole v naravi in ni nezgodno zavarovan, vam svetujemo, da za čas poteka šole v naravi uredite zanj nezgodno zavarovanje preko zavarovalnice.

Prijavnico  je potrebno poslati po pošti najkasneje do 22. 5. 2017 na naslov: Center IRIS, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.

Program ŠVN Izola 2017
PRIJAVNICA ZA LETNO ŠOLO V NARAVI

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost