Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Dopolnitev hišnega reda


Ljubljana, 11. 11. 2021

HIŠNI RED Centra IRIS – Dopolnitev

Dopolnitev z ukrepi ob preprečevanju širjenja nalezljive bolezni.

Dopolnitve začnejo veljati z dne, 11. 11. 2021, in veljajo do preklica.

III. Poslovni čas in uradne ure

5.a člen

Prihodi in odhodi otrok v času izvajanja izrednih ukrepov:

  • Učenci, dijaki, zaposleni in zunanji obiskovalci vstopajo pri glavnem vhodu v Center IRIS. Predšolski otroci in njihovi starši vstopajo pri vhodu v vrtec.
  • Starši šolskih otrok, otroka pospremijo do vhoda v Center IRIS, tam ga prevzame dežurni učitelj.
  • Ob jutranjem prihodu se učence po preobuvanju usmeri v razred oziroma zbirno mesto, določeno po razporedu, objavljenem v zbornici.
  • Učenci so v jutranjem varstvu razdeljeni v tri skupine (oddelek slepi in slabovidni, oddelke avtistične motnje in oddelke posebnega programa).
  • Oddelek podaljšanega bivanja je razdeljen na tri skupine (oddelek slepi in slabovidni, oddelke avtistične motnje in oddelke posebnega programa), da se v čim večji meri zagotavlja izvajanje priporočil socialne distance in združevanje skupin.
  • Učitelj pri odhodu domov pospremi otroka do vrat, kjer ga pričakajo starši oziroma prevoznik.

Prevozi šolarjev

Socialna delavka, ki je zadolžena za organizacijo prevozov otrok in mladostnikov, se poveže z Občinami in prevozniki ter preveri ustreznost in zmožnost zagotavljanja Higienskih priporočil za izvajanje prevozov šolarjev v času epidemije COVID-19.

V. Prehrana

6.a člen

Zajtrk: V primeru izrednih ukrepov se zajtrke postreže v jedilnici. Učenci imajo določen sedežni red, usklajen s priporočili za preprečevanje širjenja okužbe z virusom. Hrano razdeli učitelj ali dežurna oseba, ki si je pred razdeljevanjem temeljito umila roke z milom, od klopi do klopi. Domski učenci in dijaki zajtrkujejo v domu, predšolski otroci v vrtčevski igralnici Prenos zajtrkov v vrtec izvrši medicinski tehnik.

Dopoldanska malica: Učenci razrednega pouka in posebnega programa, razen učencev posebnega programa 6.stopnje, malico zaužijejo v razredu. Za prenos dopoldanskih malic do razredov je zadolžena dežurna oseba po razporedu. Pred hranjenjem si učenci (oz. po presoji učitelja to stori učitelj ali spremljevalec) obrišejo svojo klop/mizo z alkoholnimi robčki ali papirnato brisačko za enkratno uporabo in razkužilom (70 % do 80% etanol) in naredijo pogrinjek z brisačko za enkratno uporabo in si umijejo roke. Hrano razdeli učitelj ali dežurna oseba, ki si je pred razdeljevanjem temeljito umila roke z milom, od klopi do klopi. Po zaključku hranjenja, malico odnese učitelj po razporedu. Ostali učenci jedo malico v jedilnici. Zaradi zagotavljanja ustrezne razdalje med učenci in ohranjanju mehurčkov, učenci malicajo v veliki in mali jedilnici, po razporedu. Hrano razdeli učitelj ali dežurna oseba, ki si je pred razdeljevanjem temeljito umila roke z milom, od klopi do klopi. Po zaključku hranjenja, učenci pospravijo za seboj.

Kosilo: V jedilnici se postreže zgolj kosilo za učence in zaposlene. Kosilo v vrtec odnese medicinski tehnik.

Učenci hodijo na kosilo v skupinah kot v razredu, po vnaprej določenem razporedu, objavljenem v zbornici.

Dežurna oseba razdeli vnaprej pripravljen pribor s prtičkom na mizo/pladenj, prav tako tudi naliva pijačo iz vrčev.

Po zaključku hranjenja oddajo pladenj z ostanki hrane in umazano posodo na pult za oddajo.

Popoldanska malica in večerja v dijaškem domu: Kuharja vnaprej pripravita popoldansko malico in surovine za pripravo večerje, jih zaščitita pred morebitno kontaminacijo s folijo ali s pokrovi/pokrovko in jih postavita na dogovorjeno mesto v prostorih šolske kuhinje/jedilnice.

Vzgojitelji vsakodnevno prinesejo jedi/živila iz dogovorjenega mesta v domsko kuhinjo v 2. nadstropju doma. Kuhinja v 3. nadstropju doma ne bo v uporabi. Za prenos umazanega pribora in posode iz domske kuhinje nazaj do šolske kuhinje je zadolžena dežurna oseba po razporedu.

VII. Ukrepi za zagotavljanje varnosti

9.a člen

Za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2, Center IRIS deluje v skladu s sprejetimi odloki in protokoli pristojnih institucij.

Za zagotavljanje kontinuiranega dela, je sprejet Načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela v Centru IRIS ob pojavu in širjenju koronavirusa v Sloveniji.

 

Ravnateljica Centra IRIS

Katjuša Koprivnikar

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost