Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Prošnja za donacijo


Ker želimo osebam s posebnimi potrebami omogočiti čim več življenjskih izkušenj, vsem ostalim pa za kratek čas predstaviti njihovo življenje, vas prisrčno vabimo na aktivnosti, ki jih izvajamo.

Naši dijaki, bivši učenci in zaposleni vam bodo po najboljših močeh predstavili zmožnosti in sposobnosti oseb s posebnimi potrebami.

Zelo vam bomo hvaležni za kakršnokoli pomoč.

Izberi nekaj zase in nam s tem pomagaj do novih pripomočkov in zanimivih dogodivščin!

QR koda: Pomagaš lahko tudi z donacijo, z zneskom po izbiri.

Center IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne je edina vzgojno-izobraževalna institucija v Sloveniji, ki izvaja prilagojene programe za slepe in slabovidne že več kot 100 let. Pred dvema letoma so se nam pridružili tudi otroci z motnjo avtističnega spektra.

Skupina slepih in slabovidnih otrok in mladostnikov ima zelo specifične in raznovrstne potrebe. Le-te so posledica omejenega števila informacij iz okolja. Slepi otroci se ne morejo učiti s posnemanjem kot njihovi videči vrstniki, temveč ob sebi potrebujejo strokovnjake in starše, ki jim v otroštvu pomagajo razvijati njihove potenciale in interese.

Letno v Centru IRIS spremljamo 300 otrok in mladostnikov z okvaro vida. Med njimi so tudi mladi z gluhoslepoto, avtizmom, gibalno oviranostjo in motnjo v duševnem razvoju.

Kljub temu, da je za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami danes poskrbljeno veliko bolje kot pred leti, za kvalitetno izvajanje pouka in razvijanje vsakodnevnih veščin še vedno potrebujemo pomoč.

Našim otrokom, učencem in dijakom želimo z udeležbami na različnih prireditvah, ekskurzijah in projektih izven šolskih prostorov omogočiti kar največ raznolikih izkušenj, s katerimi jih opolnomočimo za vsakdanje življenje.

Med omenjenimi aktivnostmi so poletni tabor vrtčevskih otrok, »Jadranje za jutri«, Mednarodni tabor komunikacije in računalništva, Poletna šola v naravi … Osnovni namen organizacije in udeležbe na omenjenih in podobnih dogodkih je izboljšati in krepiti otrokov odnos do življenja ter inovativno in učinkovito povečati komunikacijo ter pripadnost skupini. Otroci s posebnimi potrebami se preko obšolskih dejavnosti spoznajo z življenjem, novim okoljem, novimi obrazi in novimi prijatelji.

Ker se zavedamo, kako pomemben del na poti k samostojnemu življenju slepih in slabovidnih ter ostalih otrok s posebnimi potrebami predstavljajo izkušnje, ki jih lahko otroci pridobijo na omenjenih aktivnostih, se na vas obračamo s prošnjo za donacijo, saj udeležba na dejavnostih predstavlja za naš Center velik finančni zalogaj.

Ker želimo osebam s posebnimi potrebami omogočiti čim več življenjskih izkušenj, vsem ostalim pa za kratek čas predstaviti življenje osebe s posebnimi potrebami, ponovno odpiramo večerjo v temi, prav tako odpiramo delavnice na vrtu čutil, masažni in frizerski salon … Na vse aktivnosti ste prisrčno vabljeni tudi vi. Naši dijaki, bivši dijaki in zaposleni vam bodo po najboljših močeh predstavili zmožnosti in sposobnosti oseb s posebnimi potrebami. Več informacij o naših dodatnih aktivnostih si lahko preberete na naši spletni strani https://center-iris.si/ ali se obrnete na ravnateljico Centra IRIS, Romano Kolar (romana.kolar(pri)center-iris.si).

Zelo vam bomo hvaležni za kakršnokoli pomoč.

Zahvaljujemo se vam za čas in razmislek o sodelovanju za prijaznejši vsakdan slepih in slabovidnih otrok in mladostnikov, otrok in mladostnikov z MAS ter njihovih družin.

Morebitna sredstva lahko nakažete na TRR Centra IRIS: SI56 0110 0603 0689, odprt pri Banki Slovenije.

Namen: Tabori 2022

Sklic: 00 0708

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost