TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G), kuhano jajce (J), rdeča paprika, bela kava (L)
- malica: koruzni kruh (G), sirni namaz s papriko (L), sadje, čaj
- kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J), krompirjevi kroketi (G,L,J), haše omaka, rdeča pesa
- malica: hrustljave ploščice (G), sadje
- večerja: mesno-zelenjavna rižota, rdeča pesa
SREDA
- zajtrk: ovseni kruh (G), puranja šunka, sir (L), kumarica, čaj
- malica: makovka (G), sadni jogurt (L
- kosilo: ričet, klobasa, pecivo (G,L,J)
- malica: suho sadje in oreščki (O), čaj
- večerja: zelenjavna enolončnica z gresovimi cmočki (G,J)
ČETRTEK
- zajtrk: kruh s semeni (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
- malica: ajdov kruh (G), mlečni namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: brokolijeva juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), zeljnata solata s fižolom
- pop. malica: ovseni piškoti (G,L,J), kefir (L)
- večerja: krompirjeva solata z jajci (J), čaj
PETEK
- zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), bio marmelada, mleko (L)
- malica: sirovka (G,L), sadje, čaj
- kosilo: paradižnikova juha, pečen file lososa (R), pire krompir (L), dušena zelenjava, sadni jogurt (L)/sadje
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: bio ovseni kosmiči z rozinami na mleku (G,L)
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: prežganka (G,J), kanelon (G,L,J), zelenjavna rižota, mešana solata
- malica: sadje, navadni jogurt (L)
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G), kuhano jajce (J), rdeča paprika, bela kava (L)
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: goveja juha z ribano kašo (G,J), krompirjevi kroketi (G,L,J), haše omaka, rdeča pesa
- malica: hrustljave ploščice (G), sadje
SREDA
- zajtrk I: sadni muesli z mlekom (L)
- zajtrk II: ovseni kruh (G), puranja šunka, sir (L), kumarica, čaj
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: ričet s klobaso, pecivo (G,L,J)
- malica: suho sadje in oreščki (O), čaj
ČETRTEK
- zajtrk: kruh s semeni (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: brokolijeva juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), zeljnata solata s fižolom
- pop. malica: ovseni piškoti (G,L,J), kefir (L)
PETEK
- zajtrk I: bio pirin zdrob na mleku (L)
- zajtrk II: ajdov kruh (G), maslo (L), bio marmelada, mleko (L)
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: paradižnikova juha, pečen file lososa (R), pire krompir (L), dušena zelenjava
- pop. malica: sadni jogurt (L), sadje
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Podčrtana živila so BIO oz. ekološkega izvora, integrirane pridelave ali nosijo oznako Izbrana kakovost (s certifikati).
*ŠS – ŠOLSKA SHEMA je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (p – pšenica, pi – pira, r – rž, j – ječmen, o – oves ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (m – mandlji, l – lešniki, o – orehi, io – indijski oreščki, ao – ameriški orehi, bo – brazilski oreščki,
p – pistacija, ma – makadamija ali oq – orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.