Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Prvo srečanje skupine strokovnih delavcev slepih in slabovidnih otrok v vrtcih


Vljudno vas vabimo na 1. srečanje skupine strokovnih delavcev slepih in slabovidnih otrok v vrtcih, ki bo v četrtek, 7. 11. 2019, ob 14. uri v prostorih Centra IRIS, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana. 

Vsebina programa

Srečanja skupine za strokovne delavce v vrtcih, ki delajo s slepimi in slabovidnimi otroki so namenjena vzgojiteljem, pomočnikom vzgojiteljev, svetovalnim delavcem in izvajalcem dodatne strokovne pomoči, ki poučujejo v vrtcih v programih s prilagojenim izvajanjem in z dodatno strokovno pomočjo. Strokovni delavci se imajo tu priložnost dodatno usposabljati za delo s slepimi in slabovidnimi otroki ter si medsebojno izmenjevati izkušnje, pridobljene v inkluzivnih procesih vzgoje in izobraževanja.

Na tokratnem srečanju bi predstavili pomembnost pridobivanja socialnih spretnosti, ki so tudi ključ do uspešnejšega vključevanja slepih in slabovidnih otrok v družbo. Poleg predavanja bomo udeležence spodbudili, da razmišljajo kreativno in skušali skupaj načrtovati dejavnosti in korake, kako slepe in slabovidne otoke povezati z vrstniki. Kako ustvariti igre, ki bi otroke spodbujale k uporabi/učenju socialnih spretnosti.

Program

ČETRTEK, 7. 11. 2019 Trajanje: 4 ure
Urnik PREDAVANJE Z DELAVNICO Predavatelj/ica Št. ur
14.00-15.30 Značilnosti igre predšolskih otrok s slepoto in slabovidnostjo. Možnost medvrstniškega povezovanja. Tara Bartolj 2
15 min                                         ODMOR
15.45-17.15 Socialne veščine slepih in slabovidnih. Njihova pomembnost ter kako jih spodbujati že v predšolskem obdobju. Ajda Mikolič 2

Srečanje se izvaja v sklopu projekta Z roko v roki poMOČ in je brez kotizacije!

Prijava

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico najkasneje do srede, 6. 11. 2019 oz. nas kontaktirate na elektronski naslov nastja.strnad@center-iris.si ali na tel. št. 01 2442 760.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost