Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 3. 6. – 7. 6. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L), jabolko
  • malica: črni kruh (G), liptaver namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: juha, zelenjavni zrezek (G,L), pire krompir (L), špinača (L), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), grisini palčke (G)
  • večerja: pica (G,L), čaj

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: polnozrnati rogljiček (G,SE,O), bela kava (L)
  • kosilo: kumarična juha, piščančji zrezek, džuveč riž, mešana solata
  • malica: keksi (G,L,J), sadje
  • večerja: pečen mlad krompir z zelenjavo in sirom (L)

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), skuša z zelenjavo (R), čaj
  • malica: sirovka (G,L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: brokolijeva juha, goveji golaž (G), kruhov cmok (G,J), jabolčni zavitek (G,L,J)
  • malica: sadni jogurt (L), riževe ploščice
  • večerja: testenine z mesno omako (G), solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečeno jajce (J), mleko (L)/čaj
  • malica: ovseni kruh (G), kumarični namaz (L), čaj
  • kosilo: goveja juha, telečja pečenka, pražen krompir, dušena cvetača, paradižnikova solata
  • malica: sadje, hrustljave ploščice (G)
  • večerja: zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki (G,J)

PETEK

  • zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), sir (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sezamove palčke (G,SE), kefir (L), borovnice
  • kosilo: špageti s tunino omako (G), mešana solata, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: jabolko
  • kosilo: juha, zelenjavni zrezek (G,L), pire krompir (L), špinača (L), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), grisini palčke (G)

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, bela kava (L) / čaj
  • malica: jagode
  • kosilo: kumarična juha, piščančji zrezek, džuveč riž, mešana solata
  • malica: keksi (G,L,J), sadje

SREDA

  • zajtrk: prosena kaša s cimetom (L)
  • malica: rdeča paprika
  • kosilo: brokolijeva juha, goveji golaž (G), kruhov cmok (G,J), jabolčni zavitek (G,L,J)
  • malica: sadni jogurt (L), riževe ploščice

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), pečeno jajce (J), mleko (L)
  • malica: češnje
  • kosilo: goveja juha, telečja pečenka, pražen krompir, dušena cvetača, paradižnikova solata
  • malica: sadje, hrustljave ploščice (G)

PETEK

  • zajtrk: ovseni kosmiči z borovnicami (G)
  • malica: češnjev paradižnik
  • kosilo: špageti s tunino omako (G), mešana solata, sadje
  • malica: kefir (L), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost