Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Večerja v temi se poslavlja do jeseni


Pozdravljeni sodelavci in udeleženci Večerje v temi

Vem, da sem bila včasih sitna, včasih zoprna, nepopustljiva in dosledna. Je že prav tako. Če ne, ne bi brali takih komentarjev kot je spodaj.
Saj nimam kaj dodati, so že drugi napisali namesto mene. AMPAK zavedajmo se, da vsega tega ne bi bilo, če ne bi stali za nami prav VSI v našem Centru ali s pohvalo ali kritiko, z vprašanjem, kaj vam je pa tega treba, a že spet imate večerjo, dobro vam gre…
Natakarji, vi ste bili ves čas v soju žarometov, ostali so bili pa vaši “bek vokali”. Zato imejmo vse radi in jih spoštujemo. Vsak je na svetu z razlogom, pa četudi samo diha.
In tu so še ljudje iz vseh pokrajin Slovenije, ki so širili glas o nas.

Vem, da je bilo naporno, a ste zmogli, vsak po svojih močeh. Škoda bi bilo, da bi se naša in vaša uspešna zgodba zaključila. Zato se jeseni spet vidimo. Vabljeni.

In ponosni bodite nase,
Damijana Dušak, mentorica projekta Večerja v temi

Zdaj pa še pismo gospe Barbare, udeleženke Večerje v temi

Večerja v temi

Lepega pomladnega dne prvič obiščem Center IRIS.

Glavni vhod spoznam iz fotografije, ki je bila posneta pred več kot dvajsetimi leti. Pokazal mi jo je sosed, ki je takrat obiskoval Zavod. Stavba govori, da predani ljudje v njej že veliko let delajo v skoraj nespremenjenem okolju.

V predprostoru, kjer se zbiramo udeleženci večerje, se veliko dogaja. Vstopajo in izstopajo energični mladi ljudje. Pogledamo raznovrstne izdelke, ki so razstavljeni. V pričakovanju dogodka se spoznavamo in sproščeno pogovarjamo. Če bi poiskala eno samo besedo za trenutke pred večerjo, bi ta bila »domačnost«. Pridemo vsi prijavljeni. Lepo se ujamemo tudi med samo večerjo, ki poteka v popolni temi. Vem, da bom po večerji spet »na svetlem« in me prevevajo občutki, da je izkušnja zanimiva, posebna, nenavadna. Kaj pa če bi ostala v temi?

Družba se razživi in ustvarja prijetno zvočno kuliso za spoznavanje med naključnimi sosedi. Hrana je izvrstna. Vonj in tip prideta na svoj račun. Šale, pesem. Spremljajoči komentar naše slepe, a dovršeno okretne ekipe.

Hvala, da ste za nas skuhali in postregli večerjo. Odlični ste!

Barbara

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost