Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 13. 5. – 17. 5. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom, jabolko
  • malica: polnozrnati kruh (G), namaz s papriko (L), sadje, čaj
  • kosilo: korenčkova juha, pire krompir (L), stročji fižol v omaki, brokolijev polpet z lešniki (G,L,J), rdeča pesa
  • malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
  • večerja: šparglji z jajci (J), ovseni kruh (G), čaj

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: polnozrnati francoski rogljič (G), bela kava (L), sadje
  • kosilo: goveja juha, goveji zrezek v naravni omaki, ajdova kaša, mešana solata
  • malica: grisini palčke z rožmarinom (G), sadje, čaj
  • večerja: pečen mlad krompir s sirom (L) in slanino, mešana solata, čaj

SREDA

  • zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: jota s suhim mesom, marelični cmoki z drobtinicami (G,L,J), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), jagode
  • večerja: testenine s haše omako (G), mešana solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), kuhano jajce (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: rženi kruh (G), marmelada, navadni jogurt (L), sadje
  • kosilo: bučna juha, puranji zrezek v smetanovi omaki (L), njoki (G), mešana solata
  • malica: riževe ploščice, sadje
  • večerja: zelenjavna mineštra (G), palačinke (G,L,J), čaj

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), ribji namaz (R), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: koruzna štručka (G), pinjenec (L), sadje
  • kosilo: cvetačna juha, mesna/zelenjavna lazanja (G,L,J), mešana solata

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom
  • malica: jabolko
  • kosilo: korenčkova juha, pire krompir (L), stročji fižol v omaki, brokolijev polpet z lešniki (G,L,J), rdeča pesa
  • malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj/mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: goveja juha, goveji zrezek v naravni omaki, ajdova kaša, mešana solata
  • malica: grisini palčke z rožmarinom (G), sadje, čaj

SREDA

  • zajtrk: kuskus na mleku z rozinami (G,L)
  • malica: rdeča paprika
  • kosilo: jota s suhim mesom, marelični cmoki z drobtinicami (G,L,J), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), jagode

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), kuhano jajce (J), češnjev paradižnik, čaj/mleko (L)
  • malica: sadje
  • kosilo: bučna juha, puranji zrezek v smetanovi omaki (L), njoki (G), mešana solata
  • malica: riževe ploščice, navadni jogurt (L)

PETEK

  • zajtrk: rižolino (G), mleko (L)
  • malica: banana
  • kosilo: cvetačna juha, mesna/zelenjavna lazanja (G,L,J), mešana solata
  • malica: pinjenec (L), sezamove palčke (G,SE)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost