Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 6. 5. – 11. 5. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), zeliščni namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: milijonska juha (G,J), testenine s šparglji in tremi siri (G,L), zelena solata s koruzo
  • malica: sadni jogurt (L), grisini palčke (G)
  • večerja: zelenjavna enolončnica, ovseni kruh (G)

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: rogljič z marmelado (G,L), sadje, čaj
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), krompirjevi ocvrtki (G), haše omaka, mešana solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje
  • večerja: skutini cmoki z drobtinicami (G,L,J), solata

SREDA

  • zajtrk: kruh (G), lešnikovo-čokoladni namaz (L,O), mleko (L)
  • malica: sirovka (G,L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: bograč, ajdovi štruklji z orehi (G,L,J,O), jabolčni sok
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: krompirjev golaž s hrenovko

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, bela kava (G,L)
  • malica: kruh (G), piščančja pašteta (L), kumarica, čaj
  • kosilo: brokolijeva juha, rižota treh žit s piščančjim mesom, mešana solata
  • malica: ovseni piškoti (G,L,J), sadje
  • večerja: testeninska solata (G,L,J)

PETEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), mesno-zelenjavni namaz, čaj
  • malica: sendvič (G,L), jabolko, voda
  • kosilo: pečena škarpena (R), masleni krompir, dušena zelenjava, sadje/jogurt (L)
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
  • večerja: mesni tortelini z zelenjavno omako (G), riban sir (L)

SOBOTA

  • zajtrk: sadni muesli (G,O), mleko (L)
  • malica: lešnikov žepek (G,L,J), sok
  • kosilo: pica (G,L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L), jabolko
  • malica: sezonsko sadje
  • kosilo: milijonska juha (G,J), testenine s šparglji in tremi siri (G,L), zelena solata s koruzo
  • malica: sadni jogurt (L), grisini palčke (G)

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sezonsko sadje
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), krompirjevi ocvrtki (G), haše omaka, mešana solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje

SREDA

  • zajtrk: polenta, mleko (L)
  • malica: sezonsko sadje
  • kosilo: bograč, ajdovi štruklji z orehi (G,L,J,O), jabolčni sok
  • malica: navadni jogurt (L), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, bela kava (G,L)
  • malica: sezonsko sadje
  • kosilo: brokolijeva juha, rižota treh žit s piščančjim mesom, mešana solata
  • malica: ovseni piškoti (G,L,J), sadje

PETEK

  • zajtrk: ovseni kosmiči z rozinami (G,L)
  • malica: sezonsko sadje
  • kosilo: pečena škarpena (R), masleni krompir, dušena zelenjava, sadje/jogurt (L)
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost