PONEDELJEK
- Velikonočni ponedeljek
TOREK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), piščančja pašteta (L), češnjev paradižnik, čaj
- malica: kos orehove potice (G,L,J), bela kava (L)
- kosilo: cvetačna juha, rižota iz treh žitaric s piščančjim mesom (G), zelena solata s korenčkom
- malica: navadni jogurt (L), sadje
- večerja: zelenjavna enolončnica, ovseni kruh (G)
SREDA
- zajtrk: mlečni riž (G,L), cimetov posip (G)
- malica: rženi kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
- kosilo: krompirjev golaž, carski praženec (G,L,J), jabolčni sok
- malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
- večerja: hotdog štručka (G), hrenovka, ajvar/gorčica (GO), čaj
ČETRTEK
- zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
- malica: koruzni kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
- kosilo: goveja juha, telečji zrezki v omaki, pražen krompir, motovilec s paradižnikom
- malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)
- večerja: kruh s semeni (G,O,SE), omleta s šunko in zelenjavo (J), solata
PETEK
- zajtrk: ovseni kruh (G), zelenjavni namaz (L), čaj
- malica: koruzna štručka (G), kefir (L)
- kosilo: špinačna juha, špageti (G), tunina omaka (R), sadje/sadna skuta (L)
- malica: hrustljave ploščice (G), sadje
Vrtec
PONEDELJEK
- Velikonočni ponedeljek
TOREK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), piščančja pašteta (L), češnjev paradižnik, čaj
- malica: kos orehove potice (G,L,J), bela kava (L)
- kosilo: cvetačna juha, rižota iz treh žitaric s piščančjim mesom (G), zelena solata s korenčkom
- malica: navadni jogurt (L), sadje
SREDA
- zajtrk: mlečni riž (G,L), cimetov posip (G)
- malica: rženi kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
- kosilo: krompirjev golaž, carski praženec (G,L,J), jabolčni sok
- malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
ČETRTEK
- zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
- malica: koruzni kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
- kosilo: goveja juha, telečji zrezki v omaki, pražen krompir, motovilec s paradižnikom
- malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)
PETEK
- zajtrk: ovseni kosmiči z rozinami (G,L)
- malica: koruzna štručka (G), kefir (L)
- kosilo: špinačna juha, špageti (G), tunina omaka (R), sadje/sadna skuta (L)
- malica: hrustljave ploščice (G), sadje
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.