PONEDELJEK
- zajtrk: mlečna prosena kaša s slivami (G,L)
- malica: polnozrnat kruh (G), liptaver namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: grahova juha, špinačni njoki (G,L,J), zelenjavna omaka, sir na žaru (L), sadje
- malica: navadni jogurt (L), banana
- večerja: zelenjavna rižota s piščancem, čaj
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
- malica: lešnikov navihanček (G,L,J), mleko (L)
- kosilo: goveja juha (Z), čufti v omaki, pire krompir (L), mešana solata, sadje
- malica: sezamove palčke (G,SE), jabolka
- večerja: koruzni kruh (G), tuna (R), mešana solata
SREDA
- zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), kumarica, čaj
- malica: kruh s semeni (G), zeliščni namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: zelenjavno-mesna obara, ajdovi žganci, pecivo s sadjem (G)
- malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
- večerja: špageti z milansko omako (G), solata, čaj
ČETRTEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, sadje, čaj
- malica: rženi kruh (G), slivova marmelada, navadni kefir (L)
- kosilo: juha, testenine (G), puranji zrezek v gobovi omaki (L), mešana solata
- malica: žitna ploščica (G,L,O), čaj
- večerja: jota, kruh (G)
PETEK
- zajtrk: koruzni kruh (G), hrenov namaz (L), rdeča paprika, čaj
- malica: makova štručka (G,L), bela kava (L), sadje
- kosilo: file postri (R), krompir z blitvo, tržaška omaka, hruška
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: mlečna prosena kaša s slivami (G,L)
- malica: polnozrnat kruh (G), liptaver namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: grahova juha, špinačni njoki (G,L,J), zelenjavna omaka, sir na žaru (L), sadje
- malica: navadni jogurt (L), banana
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
- malica: lešnikov navihanček (G,L,J), mleko (L)
- kosilo: goveja juha (Z), čufti v omaki, pire krompir (L), mešana solata, sadje
- malica: sezamove palčke (G,SE), jabolka
SREDA
- zajtrk: močnik na mleku z jabolki (G,L,J)
- malica: kruh s semeni (G), zeliščni namaz (L), sadje, čaj
- kosilo: zelenjavno-mesna obara, ajdovi žganci, pecivo s sadjem (G)
- malica: sadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
ČETRTEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, sadje, čaj
- malica: rženi kruh (G), slivova marmelada, navadni kefir (L)
- kosilo: juha, testenine (G), puranji zrezek v gobovi omaki (L), mešana solata
- malica: žitna ploščica (G,L,O), čaj
PETEK
- zajtrk: polenta, mleko (L)
- malica: makova štručka (G,L), sadje, čaj
- kosilo: file postri (R), krompir z blitvo, tržaška omaka, hruška
- malica: jogurt (L), sadje
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.