Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 11. 2. – 15. 2. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: mleko (L), polenta, jabolko
  • malica: kruh (G), pašteta (L), kumarica, čaj
  • kosilo: pašta fižol (G,J), sirov štrukelj z drobtinicami (G,L,J), kompot
  • malica: grisini palčke (G,L,J), sadje
  • večerja: umešana jajčka (J) z zelenjavo, ovseni kruh (G), čaj

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), salama, rdeča paprika, čaj
  • malica: rogljič z marmelado (G,L,J), kakav (L)
  • kosilo: juha, pire krompir (L), čufti v omaki, mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: ričet s hrenovko (G), čaj

SREDA

  • zajtrk: ribji namaz (R), koruzni kruh (G), kumara, čaj
  • malica: graham kruh (G,O,SE), namaz s papriko (L), čaj
  • kosilo: ajdovi žganci, mesno-zelenjavna obara, pecivo (G,L,J)
  • malica: sadje, hrustjave ploščice (G)
  • večerja: mesno-zelenjavna rižota, solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)
  • večerja: sirovi tortelini s paradižnikovo omako (G,L,J), mešana solata, čaj

PETEK

  • zajtrk: črni kruh (G), jajčni namaz (J), paradižnik, čaj
  • malica: rženi kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: rižota z morskimi sadeži (R), mešana solata, sadna skuta (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mleko (L), polenta, jabolko
  • malica: kruh (G), pašteta (L), kumarica, čaj
  • kosilo: pašta fižol (G,J), sirov štrukelj z drobtinicami (G,L,J), kompot
  • malica: grisini palčke (G,L,J), sadje

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • malica: rogljič z marmelado (G,L,J), kakav (L)
  • kosilo: juha, pire krompir (G,L), čufti v omaki, mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), sadje

SREDA

  • zajtrk: ribji namaz (R), koruzni kruh (G), kumara, čaj
  • malica: graham kruh (G,O,SE), namaz s papriko (L), čaj
  • kosilo: ajdovi žganci, mesno-zelenjavna obara, pecivo (G,L,J)
  • malica: sadje, hrustjave ploščice (G)

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), mešana solata
  • malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)

PETEK

  • zajtrk: črni kruh (G), jajčni namaz (J), paradižnik, čaj
  • malica: rženi kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje
  • kosilo: rižota z morskimi sadeži (R), mešana solata, sadna skuta (L)
  • malica: polnozrnata štručka (G,O,SE), sadni sok

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost