PONEDELJEK
- zajtrk:mlečni zdrob (G,L), kakavov posip (G), jabolko
- malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
- kosilo: bučna juha, pire krompir (L), špinača, cvetačni polpet s sirom (G,L,J), banana
- malica: sadni jogurt (L), prepečenec (G)
- večerja: porova kremna juha (L), carski praženec (G,L,J)
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G, O,SE), zelenjavno-mesni namaz, čaj
- malica: lešnikov žepek (G), bela kava (L)
- kosilo:goveja juha z ribano kašo (G,J), špageti (G), smetanova omaka z lososom (R,L), zelena solata s koruzo
- malica:sezamove palčke (G,SE), sadje
- večerja: rižota z grahom in piščancem, čaj
SREDA
- zajtrk: kruh (G), sirni namaz (L), rdeča paprika, čaj
- malica:polnozrnati kruh (G, O, SE), sir (L), sadje, čaj
- kosilo: segedin golaž z govejim mesom, krompir v kosih, marelični cmoki (G,L,J)
- malica:navadni jogurt (L), keksi (G)
- večerja: njoki z zelenjavno omako (G), čaj
ČETRTEK
- zajtrk: ovseni kruh (G),jajčni namaz (J), čaj
- malica: suhe fige in oreščki (O), sadni kefir (L)
- kosilo: musaka (L,J), mešana solata, sadje
PETEK
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk:mlečni zdrob (G,L), kakavov posip (G), jabolko
- malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
- kosilo: bučna juha, pire krompir (L), špinača, cvetačni polpet s sirom (G,L,J), banana
- malica: sadni jogurt (L), prepečenec (G)
TOREK
- zajtrk: kruh s semeni (G, O,SE), zelenjavno-mesni namaz, čaj
- malica: lešnikov žepek (G), bela kava (L)
- kosilo:goveja juha z ribano kašo (G,J), špageti (G), smetanova omaka z lososom (R,L), zelena solata s koruzo
- malica:sezamove palčke (G,SE), sadje
SREDA
- zajtrk: mleko (L), čokolino (G)
- malica:polnozrnati kruh (G, O, SE), sir (L), sadje, čaj
- kosilo: segedin golaž z govejim mesom, krompir v kosih, marelični cmoki (G,L,J)
- malica:navadni jogurt (L), keksi (G)
ČETRTEK
- zajtrk: ovseni kruh (G),jajčni namaz (J), mleko (L)
- malica: suhe fige in oreščki (O), sadni kefir (L)
- kosilo: musaka (L,J), mešana solata, sadje
- malica:hrustljave ploščice (G), sadje
PETEK
SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK
Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.