Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 4. 2. – 7. 2. 2019


PONEDELJEK 

  • zajtrk:mlečni zdrob (G,L), kakavov posip (G), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: bučna juha, pire krompir (L), špinača, cvetačni polpet s sirom (G,L,J), banana
  • malica: sadni jogurt (L), prepečenec (G)
  • večerja: porova kremna juha (L), carski praženec (G,L,J)

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (G, O,SE), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: lešnikov žepek (G), bela kava (L)
  • kosilo:goveja juha z ribano kašo (G,J), špageti (G), smetanova omaka z lososom (R,L), zelena solata s koruzo
  • malica:sezamove palčke (G,SE), sadje
  • večerja: rižota z grahom in piščancem, čaj

SREDA

  • zajtrk: kruh (G), sirni namaz (L), rdeča paprika, čaj
  • malica:polnozrnati kruh (G, O, SE), sir (L), sadje, čaj
  • kosilo: segedin golaž z govejim mesom, krompir v kosih, marelični cmoki (G,L,J)
  • malica:navadni jogurt (L), keksi (G)
  • večerja: njoki z zelenjavno omako (G), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G),jajčni namaz (J), čaj
  • malica: suhe fige in oreščki (O), sadni kefir (L)
  • kosilo: musaka (L,J), mešana solata, sadje

PETEK

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk:mlečni zdrob (G,L), kakavov posip (G), jabolko
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj
  • kosilo: bučna juha, pire krompir (L), špinača, cvetačni polpet s sirom (G,L,J), banana
  • malica: sadni jogurt (L), prepečenec (G)

TOREK

  • zajtrk: kruh s semeni (G, O,SE), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: lešnikov žepek (G), bela kava (L)
  • kosilo:goveja juha z ribano kašo (G,J), špageti (G), smetanova omaka z lososom (R,L), zelena solata s koruzo
  • malica:sezamove palčke (G,SE), sadje

SREDA

  • zajtrk: mleko (L), čokolino (G)
  • malica:polnozrnati kruh (G, O, SE), sir (L), sadje, čaj
  • kosilo: segedin golaž z govejim mesom, krompir v kosih, marelični cmoki (G,L,J)
  • malica:navadni jogurt (L), keksi (G)

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G),jajčni namaz (J), mleko (L)
  • malica: suhe fige in oreščki (O), sadni kefir (L)
  • kosilo: musaka (L,J), mešana solata, sadje
  • malica:hrustljave ploščice (G), sadje

PETEK

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost