Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Nadaljevalni seminar brajice


Obveščamo vas o izvedbi Nadaljevalnega seminarja brajice, ki bo potekal v torek, 9. 10. 2018 od 9.00 v Centru IRIS, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.

VSEBINA PROGRAMA:

Seminar je namenjen utrjevanju in poglabljanju poznavanja sistema brajevega zapisa. Udeleženci se bodo seznanili z zahtevnejšimi oblikami brajevega zapisa, ki ga uporabljajo učenci oz. dijaki, ki delajo na brajevi vrstici (značilnosti računalniške brajice, razlika med 6-točkovnim in 8-točkovnim brajevim zapisom, posebni znaki, računski izrazi, zapis formul, matematični zapis Latex, zapisovanje not …). Poseben poudarek bomo namenili tudi pripravi gradiva za slepega, t.j. za tisk v brajici.

Na seminarju bo posredovana tudi informacija o novem standardu slovenske 6-točkovne brajice. Udeležbo na seminarju priporočamo vsem učiteljem/ spremljevalcem/staršem slepih, ki že poznate osnove brajice in bi želeli svoje znanje dopolniti.

Seminar se izvaja preko projekta Z roko v roki poMOČ in je za vse udeležence brezplačen.

Program prilagamo v priponki.

Prosimo vas, da izpolnite prijavnico najkasneje do petka, 5. 4. 2018 oz. svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov manca.zigante(pri)center-iris.si.

Nadaljevalni seminar brajice – PROGRAM

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost