Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Poletna šola v naravi 2017/2018


Tudi v letošnjem šolskem letu 2017/2018 Center IRIS v okviru nadstandardnega programa, organizira poletno šolo v naravi za učence od 1. do 5. razreda ter vrtčevske otroke. V šolo v naravi so vabljeni tako učenci iz Centra IRIS, kot učenci inkluzivnih šol.

Letos bo letovanje potekalo v Izoli. Učenci bodo bivali v domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih v Izoli in sicer v dve ali tri posteljnih sobah s kopalnico. Strokovni delavci so nastanjeni v sosednjih sobah ali z otrokom, če potrebuje stalno pomoč. V bližini doma (oddaljenost 50 metrov) je prilagojena plaža z masažnim bazenom. Okvirni program šole v naravi je v prilogi.

Na letovanje vabimo slepe in slabovidne učence, ki obiskujejo redne osnovne šole in jih obravnava tiflopedagoška služba na terenu, še zlasti pa tiste, pri katerih je letovanje kot oblika razširjenega obsega dodatne strokovne pomoči-pouka specialnih znanj, načrtovana v individualiziranem programu.

Pri izbiri termina smo kolikor se je dalo upoštevali želje staršev in tako je termin Letne šole v naravi v zadnjem tednu pouka, ko imajo otroci v šoli večinoma vse stvari urejene in zaključene ocene.

Letovanje bo organizirano od
ponedeljka 11. junija 2018 do petka 15. junija 2018.

Polna cena letovanja je 300 EUR, vendar si Center IRIS prizadeva pridobiti donatorska sredstva, ki bi ceno letovanja še znižala. Plačilo je možno na šest obrokov po 50 eur (oz. zadnji obrok glede na končni obračun stroškov). Prvi obrok se plača ob prijavi (v maju), drugi v juniju, tretji v juliju, četrti v avgustu, peti v septembru in šesti v oktobru. Položnice, vam bomo poslali po pošti na dom po prejeti prijavi.

Za pomoč pri plačilu oz. subvencioniranje plačila, se prosimo obrnite na zavodsko svetovalno službo (ga. Lena).
Prav tako pa se lahko za pomoč pri plačilu, obrnete na svoja medobčinska društva slepih in slabovidnih.

Cena vključuje prevoz, polni penzion z dopoldansko in popoldansko malico, organizacijo delavnic, stroške strokovnega kadra ter stroške bivanja.

Za učence bodo skrbeli učitelji Centra IRIS. Vodja šole v naravi je učitelj športa v Centru Gašper Tanšek.

Dodatne informacije na: 01 2442 758, ali gasper.tansek(pri)gmail.com

V kolikor se bo vaš otrok udeležil letne šole v naravi in ni nezgodno zavarovan, vam svetujemo, da za čas poteka šole v naravi uredite zanj nezgodno zavarovanje preko zavarovalnice.

Prijavnico je potrebno poslati po pošti najkasneje do 23. 5. 2018 na naslov: Center IRIS, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.

ŠVN Izola 2017 – program, prijavnica, izjava

 

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost