Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 5.3. – 9. 3. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: črni kruh (G), pašteta, čaj, sadje
  • malica: rogljiček z marmelado (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: korenčkova juha, goveji zrezki v čebulni omaki, kruhov cmok (G,J), solata
  • malica: jogurt (L), sadje
  • večerja: zelenjavna enolončnica z žličniki (G,L,J), kruh (G)

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), kumarica, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, jabolko
  • kosilo: pasulj s klobaso (G), palačinke s skuto (G,L,J), pomaranča
  • malica: grisini palčke (G,SE), banana, čaj
  • večerja: testenine z omako (G), solata

SREDA

  • zajtrk: mlečna prosena kaša s slivami (L)
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), paprika, čaj, ŠS – sadje
  • kosilo: cvetačna juha, sojin polpet (S), rizibizi, korenje na maslu (L), solata
  • malica: sadna skuta (L), sadje
  • večerja: krompirjeva juha s hrenovko, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), paradižnik, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G), marmelada, čaj, sadje, ŠS – mleko (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji zrezek v naravni omaki, ajdova kaša, solata
  • po malica: prepečenec (G), sadna košarica, čaj
  • večerja: rižev narastek (L,J), kompot

PETEK

  • zajtrk: črni kruh (G), jajčni namaz (J,L), čaj, sadje
  • malica: sirova štručka (G,L), mleko (L), sadje
  • kosilo: file postrvi (R), krompir z blitvo, solata, puding (G,L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: rogljiček z marmelado (G,L,J), bela kava (G,L)
  • kosilo: korenčkova juha, goveji zrezki v čebulni omaki, kruhov cmok (G,J), solata

TOREK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), kumarica, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G,O,SE), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, jabolko
  • kosilo: pasulj s klobaso (G), palačinke s skuto (G,L,J), pomaranča

SREDA

  • zajtrk: mlečna prosena kaša s slivami (L)
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), paprika, čaj, ŠS – sadje
  • kosilo: cvetačna juha, sojin polpet, rizibizi, korenje na maslu, solata

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), salama, sir (L), paradižnik, čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G), marmelada, čaj, sadje, ŠS – mleko (L)
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji zrezek v naravni omaki, ajdova kaša, solata

PETEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: sirova štručka (G,L), mleko (L), sadje
  • kosilo: file postrvi (R), krompir z blitvo, solata, puding (G,L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost