Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Za nami so prve tri delavnice za osnovnošolce


Prva delavnica za 1. triado z naslovom ”Kaj nas čaka v prihodnosti?” je potekala 28. in 29. 9. 2017. Otroci so se udeležili kratkega tečaja robotike, si za večerjo pripravili vsak svojo pico in se prosto družili še ob raznih družabnih igrah. Obiskali so tudi Minicity v BTC Ljubljana, kjer so spoznavali in se predvsem praktično preizkusili v vlogi zobozdravnika, trgovca, gradbenika, bankirja, radijca, peka, policista, avtomehanika, …

Učenci tretje triade so se na naslednji delavnici (5. in 6. oktober) preizkusili v vlogi turističnih vodičev. Na računalniški delavnici so iskali informacije o mostovih čez Ljubljanico in pripravili gradiva za vodenje. Prečkali so sedem mostov ter na vsakem predstavili nekaj zanimivosti. Na Šuštarskem so tudi zapeli. Za konec so se prepustili ustvarjalnosti in nastali sta dve maketi Tromostovja.

Na delavnici, ki je kot zadnja v prvem sklopu potekala 12. in 13. oktobra, so se učenci četrtega do šestega razreda spoznavali z filmskim in gledališkim svetom. V četrtek so v Kinodvoru spoznali, kaj vse potrebujemo, da si lahko v kinu ogledamo film. Sledil je tudi ogled filma Košarkar naj bo. V petek pa so se posvetili odrskim deskam. Najprej so obiskali Gledališki muzej, temu pa je sledil ogled glavne dvorane SNG Opera in balet Ljubljana, pokazali pa so nam tudi rekvizite in kostume, ki jih uporabljajo.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost