Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 23. – 27. 10. 2017


PONEDELJEK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), skutin namaz z drobnjakom (L), čaj
  • kosilo: jota, prosena pogača z jabolki (G,L,J), hruškov kompot
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadna košarica, čaj
  • večerja: ovseni kruh (G), hrenovka, mešana solata, čaj

TOREK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom
  • malica: koruzni kruh (G), pašteta, rezine paradižnika, čaj
  • kosilo: goveja juha, mesni polpet, pire krompir, bučkina omaka, puding
  • malica: navadni jogurt (L), grisini (G)
  • večerja: testenine s sirovo omako (G,L), zelena solata, čaj

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), piščančja salama, korenček, čaj
  • malica: makovka (G), kakav (L), sadje – ŠS
  • kosilo: zelenjavna juha (G), špageti po milansko (G,J), riban sir (L), mešana solata
  • malica: sadna košarica, piškoti (G), čaj
  • večerja: zdrobovo pecivo z jabolki in orehi (G,L,J), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), namaz iz paprike, čaj
  • kosilo: paradižnikova juha, piščanec v omaki (G), curry riž, mešana solata
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), sadje
  • večerja: kruh (G), tunin namaz (L,R), kisle kumarice, čaj

PETEK

  • zajtrk: ržen kruh (G), sir (L), kumarice, čaj
  • malica: sadni jogurt, grisini (G), sadje
  • kosilo: ocvrt oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka, sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: čokolino (G), mleko (L)
  • kosilo: jota, prosena pogača z jabolki (G,L,J), hruškov kompot

TOREK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L) s cimetovim posipom
  • malica: koruzni kruh (G), pašteta, rezine paradižnika, čaj
  • kosilo: goveja juha, mesni polpeti, pire krompir, bučkina omaka, puding

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), piščančja salama, korenček, čaj
  • malica: makovka (G), kakav (L), sadje – ŠS
  • kosilo: zelenjavna juha (G), špageti po milansko (G,J), riban sir (L), mešana solata

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), namaz iz paprike, čaj
  • kosilo: paradižnikova juha, piščanec v omaki (G), curry riž, mešana solata

PETEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: sadni jogurt, grisini (G), sadje
  • kosilo: ocvrt oslič (R), krompirjeva solata, tatarska omaka, sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost