Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 9.10. – 13.10.2017


PONEDELJEK 

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: polbeli kruh (G), pašteta (L), korenček, čaj
  • kosilo: gobova juha z jurčki (L,Z), skutni štruklji z drobtinicami (G,L,J), slivov kompot
  • malica: sadni jogurt (L), sadna košarica
  • večerja: pica (G,L), čaj

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), suha salama, sir (L), paradižnik, čaj
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, sadje
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (L,J,G), puran po dunajsko (G,L,J), korenčkov pire (L), mešana solata
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadna košarica, čaj
  • večerja: koruzni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj

SREDA

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sirni namaz (L), sveža paprika, čaj
  • malica: lešnikov žepek (G,L,J), sadje, čaj
  • kosilo: pasulj s klobaso (Z), sadna solata s smetano (L)
  • malica: sadna košarica, čaj
  • večerja: testenine s paradižnikovo omako in sirom (G,L), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: sadna skuta (L), grisini palčke (G,SE), sadje – ŠS
  • kosilo: porova juha (G,L), musaka (G,L,J), rdeča pesa
  • malica: navadni jogurt (L), sadna košarica
  • večerja: rižota (G), solata, čaj

PETEK

  • zajtrk: kruh (G), skuša z zelenjavo (L,J), čaj
  • malica: makovka (G), kakav (L)
  • kosilo: polnjeni tortelini v smetanovi omaki s pršutom (G,L,J), mešana solata, sadna rezina (G,L,J)

Vrtec

PONEDELJEK 

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: polbeli kruh (G), pašteta (L), korenček, čaj
  • kosilo: gobova juha z jurčki (L,Z), skutni štruklji z drobtinicami (G,L,J), slivov kompot

TOREK

  • zajtrk: čokolino (G,L), mleko (L)
  • malica: rženi kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, sadje
  • kosilo: goveja juha z ribano kašo (L,J,G), puran po dunajsko (G,L,J), korenčkov pire (L), mešana solata

SREDA

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sirni namaz (L), sveža paprika, čaj
  • malica: lešnikov žepek (G,L,J), sadje, čaj
  • kosilo: pasulj s klobaso (Z), sadna solata s smetano (L)

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), med, mleko (L)
  • malica: sadna skuta (L), grisini palčke (G,SE), sadje – ŠS
  • kosilo: porova juha (G,L), musaka (G,L,J), rdeča pesa

PETEK

  • zajtrk: mlečni zdrob (G,L)
  • malica: makovka (G), kakav (L)
  • kosilo: polnjeni tortelini v smetanovi omaki s pršutom (G,L,J), mešana solata, sadna rezina (G,L,J)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost