Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Priprave na MEPI odpravo


V četrtek, 13. 4. 2017, so se štiri dijakinje Centra IRIS odpravile na pot po Rožniku. Odšle so v družbi dveh dijakinj Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana ter štirih deklet izpod okrilja Zveze prijateljev mladine. Pridružil se  jim je še človekov najboljši prijatelj, katerega imena avtorju do zaključka redakcije ni uspelo izvedeti. Namen pohoda je bil trening za dvodnevno pripravljalno odpravo, ki jo bomo v okviru programa MEPI izvedli v maju. Tej bo junija sledila še glavna oz. kvalifikacijska odprava, ki bo prav tako trajala dva dni.
Dekleta so se po Rožniku sprehajala s pomočjo kompasa in začrtane poti, ki so jo dobila tik pred začetkom podviga. Da bi pridobila občutek, kako je, ko mora človek poleg lastne teže prenašati še dodatno, so si oprtala pohodni nahrbtnik, v katerega so si spravila šotor, gorilnik, posodo, vodo in hrano. Tako so med hojo pridobivala psiho-fizično kondicijo, ki jo bodo potrebovala na obeh odpravah, in tkala prijateljske vezi s sopotnicami. Ko so prišla na določeno mesto, so morala vso opremo, ki so jo prenašala, tudi uporabiti; postavila so šotor, pripravila gorilnik, s pomočjo katerega so si skuhala topel obrok, obrok pojedla, pospravila šotor in vso opremo zopet zložila v nahrbtnik.
V Center smo se vrnili celi, zdravi in zadovoljni z doseženim. Tudi vreme je bilo na naši strani in prizanesljivo, saj je namesto napovedanih krajevnih ploh padlo le nekaj kapljic dežja.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost