Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 27.3. – 31.3.2017


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, ajdov kruh, sir(L), ajvar
– dop.malica: sadje, sirni namaz z zelišči(L), kruh(G), čaj
– kosilo: gobova juha(Z,G,L), rižota s telečjim mesom, solata, N
– pop.malica: sadje, čaj
– večerja: pečene hrenovke, priloga(ajvar, gorčica)(SE, GO), kruh(G), čaj

Torek
– zajtrk: čokolino(L,O,), jabolko, čaj
– dop. malica: polnozrnata štručka(G,SE), mleko(L), sadje
– kosilo: goveja juha(Z) , kotlet na žaru, pečen krompir, žar priloga, zeljna solata, N
– pop. malica: sadje, crispy(G,L,S,O), čaj
– večerja: špageti s smetanovo(G,J,L) in parmezanom(L), solata, čaj

Sreda
– zajtrk: čaj, maslo(L), marmelada, rženi kruh(G,S)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G), čaj, sadje
– kosilo: piščančja obara (G,Z), ajdovi žganci(G,L), pecivo(G,J,L,O), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– večerja: topli sendvič s sirom(G,L), čaj

Četrtek
– zajtrk: bela kava(L,O), tunin namaz(R,L), koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: sadje, namaz(R,L), kruh(G,L,S), SŠSZ
– kosilo: špinač. juha(G,L), puran v omaki(G,L), ocvrtki(G,J,L), solata, N
– pop. malica: sadje, rižev cryspi, čaj
– večerja: pomri, kečap, solata, čaj

Petek
– zajtrk: čaj, pečeno jajce(J), polnozrnati kruh(G,O,S,SE)
– dop. malica: sadje, kruh(G,O,S,SE), koruzni kosmiči, mleko(L)
– kosilo: pečen file postrvi(R), tržaška omaka(J,Z),krompir z blitvo,solata, sadje, N
popotnica

 

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, ajdov kruh, sir(L), ajvar
– dop.malica: sadje, sirni namaz z zelišči(L), kruh(G), čaj
– kosilo: gobova juha(Z,G,L), rižota s telečjim mesom, solata, N
– pop.malica: sadje, čaj

Torek
– zajtrk: čokolino(L,O,), jabolko, čaj
– dop. malica: polnozrnata štručka(G,SE), mleko(L), sadje
– kosilo: goveja juha(Z) , sesekljan zrezek, pečen krompir, žar priloga, zeljna solata, N
– pop. malica: sadje, crispy(G,L,S,O), čaj

Sreda
– zajtrk: čaj, maslo(L), marmelada, rženi kruh(G,S)
– dop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G), čaj, sadje
– kosilo: piščančja obara (G,Z), ajdovi žganci(G,L), pecivo(G,J,L,O), N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj

Četrtek
– zajtrk: bela kava(L,O), tunin namaz(R,L), koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: sadje, namaz(R,L), kruh(G,L,S), SŠSZ
– kosilo: špinač. juha(G,L), puran v omaki(G,L), ocvrtki(G,J,L), solata, N
– pop. malica: sadni in navadni jogurt(L), kruh(G)

Petek
– zajtrk: čaj, pečeno jajce(J), polnozrnati kruh(G,O,S,SE)
– dop. malica: sadje, kruh(G,O,S,SE), koruzni kosmiči, mleko(L)
– kosilo: sojin polpet (G,SO), krompir z blitvo, solata, sadje, N
popotnica

 

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost