Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Druga delavnica za dijake


Vabimo vas na drugo delavnico podpornih strategij za dijake, ki bo potekala v četrtek in petek, 02. in 03. februarja 2017, v Centru IRIS, Langusova ulica 8, 1000 Ljubljana.
Dijaki se boste udeležili tečaja Znanja prve pomoči, ki je eno najkoristnejših, pa tudi najbolj spregledanih znanj. Vsakdo se lahko nauči prve pomoči in prav vsakomur lahko pride prav, da zna pravilno pomagati sebi in drugim v težavah ter morda tako celo reši življenje.
Na tečaju se bomo naučili, kdaj in kako ukrepati, ko se mudi, ter zagotovo pregnali strah pred neznanim. Tečaj bodo izvedli študenti Društva študentov medicine v okviru projekta »Za življenje«.
Ker znanja kuharskih spretnosti ni nikoli preveč, boste v kuhinji, prilagojeni slepim in slabovidnim, pripravili obrok, kar vključuje iskanje receptov, seznanitev z različnimi načini priprave jedi, računanje količine sestavin, priprava nakupovalnega seznama za trgovino, ocena stroškov ter orientacijo v kuhinji. Odšli bomo v trgovino, nakupili sestavine ter pripravili odličen obrok.
Podrobnosti o izvedbi delavnice so opisane v priloženem programu.

program 2. delavnice za SŠ
2.delavnica POST SŠ – PRIJAVNICA

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost