Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 14.3. – 18.3.2016


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, maslo(L), med, črni kruh(G)
– dop. malica: mleko(L), koruzni kosmiči, jabolko
– kosilo: ohrovtova juha(G,L), piščančji paprikaš(G,L,J), široki kodrasti rezanci(G,J), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj
– večerja: krompirjev golaž(Z), kruh(G),čaj

Torek
– zajtrk: čaj, trikotni sir(L), pol beli kruh(G)
– dop. malica: banana, prepečenec(G), čaj
– kosilo: pečenica, kislo zelje, matevž, sadje, N
– pop. malica: vanilijev puding(L)
– večerja: čaj, namazi(pašteta, sir, maslo,marmelada)(L,Z), kruh(G), čaj

Sreda:
– zajtrk: mleko(L), rogljiček z marmelado(G)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), pečen piščanec, pražen krompir(Z), solata, N
– pop. malica: sadje, kruh(G), čaj
– večerja: skutini štruklji(G,J,L), čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, mesno zelenjavni namaz(J,Z), koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), crispy(G,SE,O), čaj, SŠSZ
– kosilo: korenčkova juha, mesna rižota(Z), riban sir(L), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)
– večerja: toast s sirom(G,L), čaj

Petek
– zajtrk: čaj, pašteta(G,L), kisle kumarice, polnozrnati kruh(G,S,O,SE)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G,S,O,SE),čaj
– kosilo: ješprenjeva enolončnica(G), jabolčni zavitek(G,J), kompot
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, maslo(L), med, črni kruh(G)
– dop. malica: mleko(L), koruzni kosmiči, jabolko
– kosilo: ohrovtova juha(G,L), piščančji paprikaš(G,L,J), široki kodrasti rezanci(G,J), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G), čaj

Torek
– zajtrk: čaj, trikotni sir(L), pol beli kruh(G)
– dop. malica: banana, prepečenec(G), čaj
– kosilo: pečenica, kislo zelje, matevž, sadje, N
– pop. malica: vanilijev puding(L)

Sreda:
– zajtrk: mleko(L), rogljiček z marmelado(G)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G), čaj
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), pečen piščanec, pražen krompir(Z), solata, N
– pop. malica: sadje, kruh(G), čaj

Četrtek
– zajtrk: čaj, mesno zelenjavni namaz(J,Z), koruzni kruh(G,L,S)
– dop. malica: sadni ali navadni jogurt(L), crispy(G,SE,O), čaj, SŠSZ
– kosilo: korenčkova juha, mesna rižota(Z), riban sir(L), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)

Petek
– zajtrk: čaj, pašteta(G,L), kisle kumarice, polnozrnati kruh(G,S,O,SE)
– dop. malica: sadje, namaz, kruh(G,S,O,SE),čaj
– kosilo: ješprenjeva enolončnica(G), jabolčni zavitek(G,J), kompot
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost