Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik; 2.11. – 6.11.2015


S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih;
14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano.
Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

 

 

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, črni kruh(G), maslo(L), med
– dop.malica: sadje, namaz(L), kruh(G), čaj
– kosilo: cvetačna juha (G,L), rižota s piščancem(Z), riban sir(L), solata, N
– pop. malica: maslo(L), kruh(G), jabolko
– večerja: bela kava(L, O), buhtelj(G,L)

Torek
– zajtrk: mleko(L), koruzni kosmiči(G,)
– dop.malica: sadje, sadni ali navadni jogurt(L), kruh(G)
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), mesno-zelenjavna lazanja(G,J,L,Z), solata, N
– pop. malica: kruh(G), sadje
– večerja: čaj, namazi(L,G), kruh(G)

Sreda
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), kisla smetana(L), nariban korenček
– dop.malica: sadje, crispy(G,SE,O)
– kosilo: ričet s klobaso(G,Z), kruh(G), pecivo(G,J,L), N
– pop. malica: sadje, čaj
– večerja: skutni cmoki(G,L), kompot

Četrtek
– zajtrk: mleko(L), makova štručka(G,L), jabolko
– dop.malica: sadni ali navadni jogurt, kruh(G,L,S), SŠSZ
– kosilo: milijonska juha(G,J,Z), piščančji trakci v smetanovi omaki(G,L,Z), njoki(G,J,L), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)
– večerja: testenine z drobtinami(G,J), rdeča pesa, čaj

Petek
– zajtrk: čaj, polnozrnati kruh(G,S,SE,O), tunin namaz(R,L),
– dop.malica: sadje, namaz(L,R), kruh(G,S,SE,O), čaj
– kosilo: korenčkova juha(Z), segedin golaž(Z), peteršiljev krompir, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

VRTEC

Ponedeljek
– zajtrk: čaj, črni kruh(G), maslo(L), med
– dop.malica: sadje, čaj
– kosilo: cvetačna juha (G,L), rižota s piščancem(Z), riban sir(L), solata, N
– pop. malica: jabolko, čaj

Torek
– zajtrk: mleko(L), koruzni kosmiči(G,)
– dop.malica: sadje, sadni ali navadni jogurt(L)
– kosilo: goveja juha z rezanci(G,J), mesno-zelenjavna lazanja(G,J,L,Z), solata, N
– pop. malica: kruh(G), sadje

Sreda
– zajtrk: čaj, rženi kruh(G,S), kisla smetana(L), nariban korenček
– dop.malica: sadje, crispy(G,SE,O)
– kosilo: ričet s klobaso(G,Z), kruh(G), pecivo(G,J,L), N
– pop. malica: sadje, čaj

Četrtek
– zajtrk: mleko(L), makova štručka(G,L), jabolko
– dop.malica: navadni jogurt, kruh(G,L,S), SŠSZ
– kosilo: milijonska juha(G,J,Z), piščančji trakci v smetanovi omaki(G,L,Z), njoki(G,J,L), solata, N
– pop. malica: sadje, prepečenec(G)

Petek
– zajtrk: čaj, polnozrnati kruh(G,S,SE,O), tunin namaz(R,L),
– dop.malica: sadje, čaj
– kosilo: korenčkova juha(Z), segedin golaž(Z), peteršiljev krompir, sadje, N
– popotnica

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika!

 

Legenda za zapis alergenov v jedilniku:

G – žita, ki vsebujejo gluten(pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki(mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost