Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Potepanje po Veliki Britaniji, 25. – 30. 4. 2014


Skupina 6 dijakov Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana in 4 spremljevalcev je zadnje počitnice preživela malo drugače – na potepanju po Veliki Britaniji.

2014-04-28-2098

Potovanje nam je predstavljalo izziv v več pogledih. Prvič je bilo to samo potovanje v popolnoma novo kulturno okolje, pot z letalom – večina dijakov je prvič potovala na ta način, vožnja s podzemno, gneča velemesta, sobivanje v skupini osnovnošolcev in srednješolcev in še in še. Čestitke dijakom! Brez negodovanja in z velikim zanimanjem so spremljali naporen program, se držali dogovorov, bili točni, skratka bili vzor celi skupini in pri tem je bilo čutiti, da zelo uživajo.

Ogledali smo si Big Ben, Parlament, katedralo sv. Paula, Shakespearovo gledališče, se peljali z ladjico po Temzi, obiskali Greenwich z observatorijem, znameniti muzej voščenih lutk, Britanski naravoslovni muzej, se poskušali v snemanju radijske igre na BBC-ju, peljali smo se z London Eye, videli menjavo straže pred Buckinghamsko palačo, šli na izlet v univerzitetno mesto Oxford in si ogledali kje in kako so snemali filme o Harry Potterju v studiih Warner Bross.

Drugič je bil to finančni izziv, saj stroški niso bili majhni in brez sponzorjev si nekateri dijaki poti ne bi mogli privoščiti. Hvala gospodu Jerneju Kovaču, podjetju A.T. KEARNEY SVETOVANJE in Lions klubu Slovenska Bistrica.

Tretje vprašanje, s katerim smo se srečali, je bilo, kako izpeljati potovanje s skupino v kateri so trije slepi dijaki, ki potrebujejo vsak svojega spremljevalca, zato bi se rada zahvalila potovalni agenciji Twin, ki je razumela naše potrebe in velikodušno omogočila zadostno število spremljevalcev.

Hvala tudi vsem sodelavcem, ki ste kakorkoli pomagali pri pripravi in izvedbi potovanja.

Več boste lahko prebrali v glasilu Naša misel, slike pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

Marija Jeraša2014-04-28-2100

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost