PONEDELJEK
- zajtrk: mlečni gres s cimetovim posipom (Gp,L), hruška
- malica: rženi kruh (Gpr), bio namaz s porom in bučkami, čaj, *ŠS – naravni jogurt (L)
- kosilo: kolerabičina juha (L), testenine polžki z omako po milansko (G,L,J), paradižnikova solata s feta sirom (L)
- malica: skuta s podloženim sadjem (L), hrustljave ploščice (Gp)
- večerja: bela kajzerica (Gp), čevapčiči, ajvar/gorčica (GO)
TOREK
- zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), maslo (L), bio marmelada, mleko (L)
- malica: rženi kruh (Gpr), mlečni namaz s hrenom, čaj, *ŠS – jabolko
- kosilo: goveja juha z zvezdicami (G,J), špinača z dušeno govedino (L), kruhovi cmoki (G,L,J), zelena solata z motovilcem in radičem
- malica: grisini palčke (Gp), sezonsko sadje
- večerja: prosena kaša z zelenjavo, riban sir (L)
SREDA
- zajtrk: koruzni kruh (Gp), ribji namaz (R), češnjev paradižnik, čaj
- malica: bio ajdovo pecivo (Gp), sadni kefir (L), sezonsko sadje
- kosilo: porova juha (L), piščančji ražnjiči, popečene bučke, bulgur z grahom (G), zeljna solata s fižolom
- malica: navadni jogurt (L), sezonsko sadje
- večerja: bio ovseni kruh (Gpo), puranja pašteta (L), mešana solata
ČETRTEK
- zajtrk: bio pirin kruh (Gp), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
- malica: bio ajdov kruh (Gp), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
- kosilo: česnova juha (L), file postrvi z zelenjavo (R), polnozrnate testenine (Gp,J), smetanova omaka (L), zelena solata s paradižnikom
- malica: ovseni piškoti (Gpo,L,J), sezonsko sadje
- večerja: krompirjev golaž, piščančja hrenovka
PETEK
- zajtrk: polnozrnati kruh (Gp), puranja prsa, sir (L), kumarica, čaj
- malica: rogljiček z marmelado (Gp,L,J), bela kava (L), *ŠS – jabolko
- kosilo: enolončnica z ješprenčkom (Gj,J), kruh (Gp), sladica (Gp,L,J)
- malica: sadni jogurt (L), riževe ploščice
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: mlečni gres s cimetovim posipom (Gp,L), hruška
- malica: sadno-zelenjavna košarica, *ŠS – naravni jogurt (L)
- kosilo: kolerabičina juha (L), testenine polžki z omako po milansko (G,L,J), paradižnikova solata s feta sirom (L)
- malica: skuta s podloženim sadjem (L), hrustljave ploščice (Gp)
TOREK
- zajtrk: bio ovseni kruh (Gpo), maslo (L), bio marmelada, mleko (L)
- malica: sadno-zelenjavna košarica, *ŠS – jabolko
- kosilo: goveja juha z zvezdicami (G,J), špinača z dušeno govedino (L), kruhovi cmoki (G,L,J), zelena solata z motovilcem in radičem
- malica: grisini palčke (Gp), sezonsko sadje
SREDA
- zajtrk I: riževi napihnjenci, mleko (L)
- zajtrk II: koruzni kruh (Gp), ribji namaz (R), češnjev paradižnik, čaj
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: goveja juha z vlivanci (G,J), goveji zrezek v čebulni omaki, kruhov cmok (Gp,J), mešana solata
- malica: navadni jogurt (L), sezonsko sadje
ČETRTEK
- zajtrk: bio pirin kruh (Gp), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
- malica: sadno-zelenjavna košarica
- kosilo: česnova juha (L), file postrvi z zelenjavo (R), polnozrnate testenine (Gp,J), smetanova omaka (L), zelena solata s paradižnikom
- malica: ovseni piškoti (Gpo,L,J), sezonsko sadje
PETEK
- zajtrk I: pirini kosmiči na mleku (Gp,L)
- zajtrk II: polnozrnati kruh (Gp), puranja prsa, sir (L), kumarica, čaj
- malica: sadno-zelenjavna košarica, *ŠS – jabolko
- kosilo: enolončnica z ješprenčkom (Gj,J), kruh (Gp), sladica (Gp,L,J)
- malica: sadni jogurt (L), riževe ploščice
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Podčrtana živila so BIO oz. ekološkega izvora, integrirane pridelave ali nosijo oznako Izbrana kakovost (s certifikati).
*ŠS – ŠOLSKA SHEMA je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (p – pšenica, pi – pira, r – rž, j – ječmen, o – oves ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (m – mandlji, l – lešniki, o – orehi, io – indijski oreščki, ao – ameriški orehi, bo – brazilski oreščki,
p – pistacija, ma – makadamija ali oq – orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.