PONEDELJEK
- zajtrk: mlečni gres s čokoladnim posipom (G,L)
- malica: črni kruh (G), namaz s porom in bučkami, nektarina, čaj
- kosilo: zelenjavna mineštra s čičeriko (G), domače slivovo pecivo (G,L,J)
- malica: navadni jogurt (L), prepečenec (G)
- večerja: popečeni kruhki z nadevom (G,L), mešana solata
TOREK
- zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), rdeča paprika, čaj
- malica: makovka (G), žitna kava (L), breskev
- kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji file v gobovi omaki, ajdova kaša, mešana solata
- malica: sadje, hrustljave ploščice (G)
- večerja: krompirjev golaž s hrenovkami (G)
SREDA
- zajtrk: ovseni kruh (G), piščančja salama, sir (L), kumarica, čaj
- malica: polnozrnati kruh (G), mlečni namaz s smetano (L), slive, čaj
- kosilo: brokolijeva juha, polnjena paprika (J), pire krompir (L), grozdje
- malica: riževe ploščice (G), sadni pinjenec (L)
- večerja: sataraš (J), mlečna štručka (G)
ČETRTEK
- zajtrk: ajdov kruh (G), skutin namaz z bučnimi semeni (L), češnjev paradižnik, čaj
- malica: koruzna štručka (G), navadni jogurt (L), marelice
- kosilo: korenčkova juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), mešana solata
- malica: grisini z rožmarinom (G), sadje, čaj
- večerja: zelenjavna rižota
PETEK
- zajtrk: rženi kruh (G), maslo (L), marelična marmelada, jabolko, mleko (L)
- malica: kruh s semeni (G,O,SE), sir (L), grozdje, čaj
- kosilo: oslič (R), krompirjeva solata s kumarami, tatarska omaka (J), sadna solata
Vrtec
PONEDELJEK
- zajtrk: mlečni gres s čokoladnim posipom (G,L)
- malica: nektarina
- kosilo: zelenjavna mineštra s čičeriko (G), domače slivovo pecivo (G,L,J)
- malica: prepečenec (G), sadje
TOREK
- zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), rdeča paprika, čaj
- malica: breskev
- kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), puranji file v gobovi omaki, ajdova kaša, mešana solata
- malica: navadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)
SREDA
- zajtrk: ovseni kosmiči z gozdnimi sadeži, mleko (L)
- malica: slive
- kosilo: brokolijeva juha, polnjena paprika (J), pire krompir (L),
- malica: riževe ploščice (G), grozdje
ČETRTEK
- zajtrk: ajdov kruh (G), skutin namaz z bučnimi semeni (L), češnjev paradižnik, čaj
- malica: marelice
- kosilo: korenčkova juha, piščančji paprikaš, široki rezanci (G), mešana solata
- malica: grisini z rožmarinom (G), sadni pinjenec (L)
PETEK
- zajtrk: večzrnati kosmiči s kvinojo, mleko (L)
- malica: grozdje
- kosilo: oslič (R), krompirjeva solata s kumarami, tatarska omaka (J), sadna solata
- malica: kruh s semeni (G,O,SE), sadje
Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.
Alergeni
S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).
Legenda za zapis alergenov v jedilniku
G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)
L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo
J – jajca in proizvodi iz jajc
A – arašidi in proizvodi iz njih
S – zrna soje in proizvodi iz nje
O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih
Z – listna zelena in proizvodi iz nje
GO – gorčično seme in proizvodi iz njega
SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega
SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2
VB – volčji bob
R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih
Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.