Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

JEDILNIK 17. 6. – 21. 6. 2019


PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres s cimetovim posipom (L), jabolko
  • malica: ajdov kruh (G), namaz s črnimi olivami, čaj, sadje
  • kosilo: paradižnikova juha, špinačni njoki (G,J), sirova omaka (L), mešana solata
  • malica: grisini palčke (G,O,SE), sadna skuta (L)
  • večerja: pečen krompir z zelenjavo in sirom (L), čaj

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj
  • malica: koruzna štručka (G,O,SE), sadni jogurt (L)
  • kosilo: goveja juha, pečena piščančja krača, curry riž, zelenjavna priloga, sadje
  • malica: jagode, riževe ploščice
  • večerja: špageti s tunino omako (G,R), čaj

SREDA

  • zajtrk: kruh s semeni (G,O,SE), maslo (L), marmelada, mleko (L)
  • malica: koruzni kruh (G), kumarični namaz (L), sadje, čaj
  • kosilo: bograč, ajdov štrukelj z orehi (G,L,J)
  • malica: jogurt (L), češnje
  • večerja: bombeta (G), čevapčiči, zelenjava na žaru

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • malica: rženi kruh (G), namaz z drobnjakom, navadni jogurt (L)
  • kosilo: korenčkova juha, široki rezanci (G), mesne kroglice v omaki, mešana solata
  • malica: marelice, hrustljave ploščice (G)
  • večerja: sezonska enolončnica

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), ribji namaz (R), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sladoled (G,L), sadje
  • kosilo: puranji dunajski zrezek (G,J), krompir po pekovsko, mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: mlečni gres s cimetovim posipom (L)
  • malica: jabolko
  • kosilo: paradižnikova juha, špinačni njoki (G,J), sirova omaka (L), mešana solata
  • malica: grisini palčke (G,O,SE), sadna skuta (L)

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), mesno-zelenjavni namaz (L), čaj/mleko (L)
  • malica: jagode
  • kosilo: goveja juha, pečena piščančja krača, curry riž, zelenjavna priloga, sadje
  • malica: sadni jogurt (L), riževe ploščice

SREDA

  • zajtrk: prosena kaša s sadjem (L)
  • malica: češnje
  • kosilo: bograč, ajdov štrukelj z orehi (G,L,J)
  • malica: jogurt (L), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj/mleko (L)
  • malica: marelice
  • kosilo: korenčkova juha, široki rezanci (G), mesne kroglice v omaki, mešana solata
  • malica: navadni jogurt (L), hrustljave ploščice (G)

PETEK

  • zajtrk: ovseni kosmiči s sadjem (G,L)
  • malica: češnjev paradižnik
  • kosilo: puranji dunajski zrezek (G,J), krompir po pekovsko, mešana solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost