Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Mednarodne športne igre


Pozdravljeni,

V letošnjem letu v praznujemo v Centru IRIS 100-letnico izvajanja organiziranega šolstva za slepe in slabovidne in v ta namen organiziramo veliko različnih dogodkov na različnih področjih, ki bodo obeležili visok jubilej.

Eden izmed takšnih dogodkov so Mednarodne športne igre za slepo in slabovidno mladino – Ljubljana 2019. Igre se bodo odvijale v Ljubljani med 31.5. in 3.6.2019, udeležili pa se jih bodo tekmovalci iz štirih držav in Slovenije (Center IRIS).

Udeleženci iger bodo slepi in slabovidni mladostniki ter njihovi spremljevalci. Športniki bodo tekmovali v petih športih: showdownu, goalballu, kolesarjenju v tandemu, plavanju in atletiki.

Na dogodku bodo prisotna številna nepogrešljiva imena na področju vrhunskega športa slepih in slabovidnih: Sandi Novak, Roman Kejžar, Peter Zidar, Tanja Oranič, Gregor Habjan, Ivan Vinkler, Matej Ledinek, Gregor Gračnar.

Organizatorji in tekmovalci upamo, da se boste kot gledalci oz. navijači udeležili tega unikatnega in atraktivenega dogodka, ter s svojo udeležbo dali tekmovalcem še dodatno spodbudo.

Veseli bomo vaše udeležbe.

Lep pozdrav,
Katjuša Koprivnikar
ravnateljica Centra IRIS


Več podrobnosti o dogodku najdete v programu športnih iger ter na spletni strani International Sports Games for Visually Impaired Youth – Ljubljana 2019.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost