Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 23. 4. – 26. 4. 2019


PONEDELJEK

  • Velikonočni ponedeljek

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), piščančja pašteta (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: kos orehove potice (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: cvetačna juha, rižota iz treh žitaric s piščančjim mesom (G), zelena solata s korenčkom
  • malica: navadni jogurt (L), sadje
  • večerja: zelenjavna enolončnica, ovseni kruh (G)

SREDA

  • zajtrk: mlečni riž (G,L), cimetov posip (G)
  • malica: rženi kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: krompirjev golaž, carski praženec (G,L,J), jabolčni sok
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
  • večerja: hotdog štručka (G), hrenovka, ajvar/gorčica (GO), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
  • malica: koruzni kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
  • kosilo: goveja juha, telečji zrezki v omaki, pražen krompir, motovilec s paradižnikom
  • malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)
  • večerja: kruh s semeni (G,O,SE), omleta s šunko in zelenjavo (J), solata

PETEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), zelenjavni namaz (L), čaj
  • malica: koruzna štručka (G), kefir (L)
  • kosilo: špinačna juha, špageti (G), tunina omaka (R), sadje/sadna skuta (L)
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje

Vrtec

PONEDELJEK

  • Velikonočni ponedeljek

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), piščančja pašteta (L), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: kos orehove potice (G,L,J), bela kava (L)
  • kosilo: cvetačna juha, rižota iz treh žitaric s piščančjim mesom (G), zelena solata s korenčkom
  • malica: navadni jogurt (L), sadje

SREDA

  • zajtrk: mlečni riž (G,L), cimetov posip (G)
  • malica: rženi kruh (G), sir (L), rdeča paprika, čaj
  • kosilo: krompirjev golaž, carski praženec (G,L,J), jabolčni sok
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G), maslo (L), med, mleko (L), jabolko
  • malica: koruzni kruh (G), kisla smetana (L), korenček, čaj
  • kosilo: goveja juha, telečji zrezki v omaki, pražen krompir, motovilec s paradižnikom
  • malica: sadni jogurt (L), ovseni piškoti (G,L,J)

PETEK                                               

  • zajtrk: ovseni kosmiči z rozinami (G,L)
  • malica: koruzna štručka (G), kefir (L)
  • kosilo: špinačna juha, špageti (G), tunina omaka (R), sadje/sadna skuta (L)
  • malica: hrustljave ploščice (G), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

 

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost