Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 12. 11. – 16. 11. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči (G), mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), namaz iz paprike (L), čaj
  • kosilo: juha, telečja hrenovka, pire krompir (L), špinača (L), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), piškoti (G,L,J),
  • večerja: pražena zelenjava z mesom in krompirjem, čaj

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), jajčni namaz (J), čaj
  • malica: polnozrnata žemlja (G,O,SE), sadni jogurt (L)
  • kosilo: goveja juha, njoki (G), puran v smetanovi omaki (L), rdeča pesa
  • malica: hrustjave ploščice (G), sadje
  • večerja: testenine s paradižnikovo omako (G,L), solata, čaj

SREDA

  • zajtrk: graham kruh (G,O,S,SE), kumarični namaz (L), čaj
  • malica: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • kosilo: juha, segedin golaž, krompir v kosih, rižev narastek (G,L,J)
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), sadje
  • večerja: kruh, salama, sir (L), mešana solata, čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: rogljiček z marmelado (G,L), bela kava (L), sadje
  • kosilo: juha, džuveč riž, pleskavica, grozdje
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje
  • večerja: bučna juha (L), palačinke (G,L,J), čaj

PETEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G,O), maslo (L), med, mleko (L), jabolko – TSZ
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: ostriž (R), pečena polenta, zelenjava na žaru, jogurt (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči (G), mleko (L)
  • malica: črni kruh (G), namaz iz paprike (L), čaj
  • kosilo: juha, telečja hrenovka, pire krompir (L), špinača (L), sadje
  • malica: navadni jogurt (L), piškoti (G,L,J),

TOREK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), jajčni namaz (J), čaj
  • malica: polnozrnata žemlja (G,O,SE), sadni jogurt (L)
  • kosilo: goveja juha, njoki (G), puran v smetanovi omaki (L), rdeča pesa
  • malica: hrustjave ploščice (G), sadje

SREDA

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: polnozrnati kruh (G), sir (L), paprika, čaj
  • kosilo: juha, segedin golaž, krompir v kosih, rižev narastek (G,L,J)
  • malica: skuta s podloženim sadjem (L), sadje

ČETRTEK

  • zajtrk: ovseni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: rogljiček z marmelado (G,L), bela kava (L), sadje
  • kosilo: juha, džuveč riž, pleskavica, grozdje
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje

PETEK

  • zajtrk: ajdov kruh (G,O), maslo (L), med, mleko (L), jabolko – TSZ
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), sadje, čaj
  • kosilo: ostriž (R), pečena polenta, zelenjava na žaru, jogurt (L)
  • malica: kruh (G), sadje

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost