Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 28. 5. – 1. 6. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), namaz iz paprike (L), čaj, sadje
  • kosilo: juha, čufti v omaki (G,J,L), pire krompir (L), solata
  • malica: jogurt (L), sadje
  • večerja: kumarična juha, carski praženec (G,L,J)

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), med, čaj, jabolko
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje, ŠS* – probiotični jogurt
  • kosilo: cvetačna juha, čevapčiči, pečen krompir, šopska solata (L)
  • malica: piškoti (G,L,J), čaj
  • večerja: polžki s paradižnikovo omako (G), riban sir (L)

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), jajčni namaz (J), češnjev paradižnik, čaj
  • malica: sirovka (G,L), sadni čaj, ŠS* – češnje
  • kosilo: zelenjavno – mesna obara z žličniki (G,J,L,Z), pecivo (G,L,J)
  • malica: sadna skuta (L), grisini palčke (G,O)
  • večerja: mesni kanelon (G,L,J), mešana solata

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh (G), suha salama, sir (L), redkvica, čaj
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, sadje
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), piščančji medaljon v naravni omaki (G,L,Z), ajdova kaša (G), solata
  • po malica: sadna košarica
  • večerja: zelenjavna rižota, čaj

PETEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), ribji namaz (R), kumara, čaj
  • malica: lešnikov polžek (G,L,J,O), limonada
  • kosilo: špinačni tortelini v sirovi omaki (G,L,J), mešana solata, jagode s smetano (L)

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), namaz iz paprike (L), čaj, sadje
  • kosilo: juha, čufti v omaki (G,J,L), pire krompir (L), solata

TOREK

  • zajtrk: kruh (G), maslo (L), med, čaj, jabolko
  • malica: kruh (G), sirni namaz (L), čaj, sadje, ŠS* – probiotični jogurt
  • kosilo: cvetačna juha, puran na žaru, pečen krompir, šopska solata (L)

SREDA

  • zajtrk: mlečni gres (L), jabolko, čaj
  • malica: sirovka (G,L), sadni čaj, ŠS* – češnje
  • kosilo: zelenjavno – mesna obara z žličniki (G,J,L,Z), pecivo (G,L,J)

ČETRTEK

  • zajtrk: kruh (G), piščančja salama, sir (L), redkvica, čaj
  • malica: kruh (G), mlečni namaz z zelišči (L), čaj, sadje
  • kosilo: goveja juha z rezanci (G,J), piščančji medaljon v naravni omaki (G,L,Z), ajdova kaša (G), solata

PETEK

  • zajtrk: koruzni kosmiči, mleko (L)
  • malica: lešnikov polžek (G,L,J,O), limonada
  • kosilo: špinačni tortelini v sirovi omaki (G,L,J), mešana solata, jagode s smetano (L)

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

 

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost