Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Jedilnik 19. 3. – 23. 3. 2018


PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), piščančja pašteta, sadje, čaj
  • kosilo: paradižnikova juha, krompirjevi ocvrtki, goveji zrezek v naravni omaki, solata
  • malica: sadna skuta (L), hrustljave ploščice (G)
  • večerja: jota, jabolčni zavitek (G,L,J), čaj

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), zeliščni namaz (L), čaj, jabolko
  • malica: lešnikov navihanček (G,L,J), čaj, ŠS* – seneno mleko (L)
  • kosilo: matevž, repa, pečenica, sadna solata
  • malica: sezamove palčke (G,SE), sadje, čaj
  • večerja: tortilije (G) s piščancem in zelenjavo, čaj

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), čokoladno-lešnikov namaz (L), mleko (L), sadje
  • malica: graham kruh (G,O,SE), sir (L), paprika, čaj, ŠS* – jabolka
  • kosilo: juha z zdrobovimi cmoki (G,L,J) špageti z bolonjsko omako (G), riban sir (L), solata
  • malica: jabolčna čežana s smetano (L)
  • večerja: krompirjeva solata z jajci (J), kruh (G), čaj

ČETRTEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, čaj
  • malica: makova štručka (G), jogurt (L), sadje
  • kosilo: korenčkova juha, pečene piščančje krače, pečen krompir z zelenjavo, sadje
  • po malica: sadna košarica
  • večerja: mesni burek (G), solata, čaj

PETEK

  • zajtrk: kruh (G), tuna, češnjev paradižnik, čaj
  • malica: kruh (G), marmelada, bela kava (L)
  • kosilo: špinačna juha, njoki v sirovi omaki (L), rdeča pesa

Vrtec

PONEDELJEK

  • zajtrk: čokolino (G), mleko (L)
  • malica: kruh (G), piščančja pašteta, sadje, čaj
  • kosilo: paradižnikova juha, krompirjevi ocvrtki, goveji zrezek v naravni omaki, solata

TOREK

  • zajtrk: polnozrnati kruh (G,O,SE), zeliščni namaz (L), čaj, jabolko
  • malica: lešnikov navihanček (G,L,J), čaj, ŠS* – seneno mleko (L)
  • kosilo: matevž, repa, piščančja hrenovka, sadna solata

SREDA

  • zajtrk: ovseni kruh (G), čokoladno-lešnikov namaz (L), mleko (L), sadje
  • malica: graham kruh (G,O,SE), sir (L), paprika, čaj, ŠS* – jabolka
  • kosilo: juha z zdrobovimi cmoki (G,L,J) špageti z bolonjsko omako (G), riban sir (L), solata

ČETRTEK

  • zajtrk: koruzni kruh (G), zelenjavno-mesni namaz, mleko (L)
  • malica: makova štručka (G), jogurt (L), sadje
  • kosilo: korenčkova juha, pečene piščančje krače, pečen krompir z zelenjavo, sadje

PETEK

  • zajtrk: mlečni gres (G,L)
  • malica: kruh (G), marmelada, bela kava (L)
  • kosilo: špinačna juha, njoki v sirovi omaki (L), rdeča pesa

Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan. Pri kosilu je učencem na razpolago kruh, spodbujamo pitje vode. Zaradi možnih objektivnih razlogov lahko pride do naknadnih sprememb jedilnika.

*ŠS – Šolska shema (dodatna ponudba sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov)

Alergeni

S 13. decembrom je vstopila v veljavo nova Evropska uredba EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih, to je 14 substanc in izdelkov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost na hrano. Zraven jedi so zapisane črke posameznih alergenov (glej legendo).

Legenda za zapis alergenov v jedilniku

G – žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, pira, rž, ječmen, oves, ali njihove križane vrste
in proizvodi iz njih)

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

J – jajca in proizvodi iz jajc

A – arašidi in proizvodi iz njih

S – zrna soje in proizvodi iz nje

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki,
pistacija, makadamija ali orehi Queensland) ter proizvodi iz njih

Z – listna zelena in proizvodi iz nje

GO – gorčično seme in proizvodi iz njega

SE – sezamovo seme in proizvodi iz njega

SO2 in SULFITI – v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2

VB – volčji bob

R – ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih

Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
,

Dostopnost