Center IRIS

Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana

Projektni teden


Od 1. do 5. februarja 2016 je potekal vsebinsko zelo bogat projektni teden na temo zaposlovanja slepih in slabovidnih oseb. Poleg obilice informacij smo dijaki ZSSM dobili tudi prave življenjske izkušnje na tem področju.

Ponedeljek: Obiskali smo obiskali podjetje Želva d. o. o., ki se ukvarja z usposabljanjem in zaposlovanjem ljudi s posebnimi potrebami. Izvedeli smo, da lahko tudi osebe z motnjo v duševnem razvoju v družbi enakovredno sodelujejo.
revija Želvak

Torek: Dopoldne je potekalo v družbi svetovalk iz Zavoda za zaposlovanje. Predstavile so nam postopke, s katerimi se ljudje s posebnimi potrebami srečujejo pri zaposlovanju. Na delavnici smo se pogovarjali o vplivu samopodobe na naše razpoloženje in tudi na iskanje zaposlitve. Na popoldanski okrogli mizi pa smo se s člani društva Auris pogovarjali o strahovih glede iskanja zaposlitve. Dan smo zaključili v prijetnem druženju in peki pice.

Sreda: Obiskali so nas trije gostje, ki so nam skozi zgodbo svojega življenja dali veliko idej in informacij, ki jih bomo lahko uporabili na svoji poklicni poti. Vsebina delavnice o tremi so bile vaje za premagovanje treme, odstranjevanja omejevalnega mišljenja in vizualizacije poteka intervjuja z delodejalcem.

Četrtek: Aktivni smo bili kar na treh delavnicah, ki so jih pripravile sodelavke Zavoda Racio in Središča Prehod. Pogovarjali smo se o premagovanju stresa, kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor in o zaposlitveni rehabilitaciji. Zvečer pa smo se družili s skupino Vizionarjev.

Petek: Na petkovem URI Soča smo natančneje spoznali potek zaposlitvene rehabilitacije.

V tem tednu smo se zelo veliko naučili, za kar se vsem sodelujočim zahvaljujemo.

Projektni teden 15 16
Projektni teden 2015/16
(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dostopnost